המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים קמח, מלח, פפריקה, פרמזן במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ושמנת ומעבדים לבצק אחיד, כשהבצק מתכדר מסביב ללהבים, מוציאים ולשים קלות.
מרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בקוטר 35 ס"מ. מגלגלים את הבצק סביב המערוך ומשחררים בזהירות מעל התבנית, מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות, גוזרים את עודפי הבצק ומסלסלים את השוליים.
דוקרים את תחתית הבצק במזלג במקומות רבים ומהדקים אל הבצק רדיד אלומיניום (כשהצד המבריק כלפי מטה) מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים פרוסות הבצל עד להזהבה, מסירים מהאש לצינון.
בינתיים, אופים את הבצק בחום בינוני גבוה במשך 15 דקות,
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהבצק מזהיב קלות,
מוציאים את הבצק מהתנור, מניחים מעל את הבצל, מערבבים את שאר מרכיבי המלית לתערובת אחידה ויוצקין מעל.
מנמיכים את חום התנור לבינוני ואופים את הפאי כ-20-30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0