המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקרם: יוצקים לסיר בינוני את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר יחד עם הווניל. אם משתמשים במקל וניל, יש לפתוח אותו לאורכו, לגרר את הגרגרים, ולהביא לרתיחה את המקל והגרגירים עם החלב והשמנת. לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מכסים את הסיר כדי לשמור על הארומה, משהים כ-10 דקות ומסננים.
מקציפים את החלמונים והמלח ומבליעים את הקורנפלור בקציפה. מוסיפים 3-4 כפות חלב חם לקציפת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת (להשוואת הטמפרטורה), ולאט ממשיכים להוסיף לקציפה את יתרת החלב והשמנת.
מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הקרם מתחיל לבעבע, מסירים מיד מהלהבה ומצננים. מכסים מיד בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום על פני הקרם. שומרים במקרר עד לשימוש.
שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מעבד מזון, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 30 דקות.
מרדדים את הבצק לעובי של שלושת רבעי ס"מ, ומרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ) כולל השוליים. מחוררים במזלג את הבצק ושמים את התבנית במקפיא ל-30 דקות (ההקפאה מונעת את "גלישת" השוליים).
כ-15 דק' לפני האפייה, מחממים את תנור לחום של 200 מעלות, ובחום זה אופים את הבצק במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן, ממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה של הבצק, ומצננים.
מסננים את הדובדבנים לתוך סיר בינוני, מוסיפים למי הדובדבנים את הסוכר ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה.
בוללים את הקורנפלור במים, ותוך כדי בחישה מתמדת יוצקים לסיר, ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהלהבה, מערבבים היטב ומצננים.
מעבירים את עוגת הפאי על צלחת הגשה, משטחים את קרם הווניל על העוגה ומעל משטחים את הדובדבנים. בתיאבון! ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח, 1 ביצה ואת הסוכר וניל במקל וניל. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0