המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במעבד מזון (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) מכניסים קמח מנופה ומלח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל, מוסיפים את הביצה הטרופה ומתחילים לעבד בפולסים עד לקבלת בצק אחיד רך ולא יותר.
מניחים את תערובת הבצק על ניילון נצמד ועוטפים, מכניסים למקרר לשעה (לממהרים אפשר להכניס למקפיא לחצי שעה).
משמנים היטב בחמאה תבנית פאי מספר 26.
מרדדים את הבצק לעיגול על נייר אפייה מקומח, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי המשומנת היטב. עוברים עם המערוך על שולי הבצק מלמעלה ליישור. מהדקים בדפנות ומשלימים עם הבצק הנותר בחלקים שלא הצליחו לכם. דוקרים את הבצק עם מזלג.
מכניסים את התבנית למקפיא לפחות לרבע שעה (זה הפטנט של הקונדיטורים, על מנת שהדפנות לא יצנחו בזמן האפיה).
אופים את תחתית הבצק מיד לאחר שהוצאה מהמקפיא, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-20 דקות, או עד הזהבה חלקית, מוציאים מהתנור לצינון.
בינתיים מכינים את המלית: בסיר מחממים סוכר חום, חמאה, מייפל וסוכר וניל. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים מיד את אגוזי הפקאן ומערבבים.
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
יוצקים את תערובת הפקאן על הבצק האפוי, מקשטים עם השקדים המולבנים מסביב לפאי בצורת עיגול. מכניסים לתנור לאפיה של 15 דקות, עד שתערובת המילוי מבעבעת.
מוציאים מהתנור. לאחר 5 דק' יש לשחרר את התבנית מהפאי וזאת על מנת למנוע הדבקות של הקרמל לתבנית.
רק לאחר שמתקרר אפשר לפרוס ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0