אופן הכנה הבצק: לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, עד שהתערובת פירורית, לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר למשך 60 דקות.
שלב 2
120 דקות
לאחר הקירור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד, על גבי נייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי, להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית, להוציא את נייר האפייה, לסדר את הבצק בתבנית, לסדר חורים שנוצרו, לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-120 דקות.
שלב 3
0 דקות
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי חצי ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב שני ס"מ, לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש, את הרצועות נניח על גבי הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.
שלב 4
0 דקות
אופן הכנת המילוי: בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג, מבשלים על אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח), אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.
שלב 5
15 דקות
הרכבת הפאי: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות.
שלב 6
0 דקות
להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי, אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפייה), יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.
שלב 7
30 דקות
להחזיר לתנור ולאפות עוד כ-25-30 דקות, עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .
שלב 1
מתוך
7
אופן הכנה הבצק: לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, עד שהתערובת פירורית, לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר למשך 60 דקות.
שלב 2
מתוך
7
לאחר הקירור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד, על גבי נייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי, להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית, להוציא את נייר האפייה, לסדר את הבצק בתבנית, לסדר חורים שנוצרו, לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-120 דקות.
שלב 3
מתוך
7
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי חצי ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב שני ס"מ, לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש, את הרצועות נניח על גבי הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.
שלב 4
מתוך
7
אופן הכנת המילוי: בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג, מבשלים על אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח), אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.
שלב 5
מתוך
7
הרכבת הפאי: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות.
שלב 6
מתוך
7
להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי, אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפייה), יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.
שלב 7
מתוך
7
להחזיר לתנור ולאפות עוד כ-25-30 דקות, עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0