המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את פרוסות החצילים מסדרים בתבנית אפיה משומנת בשמן קנולה ומשמנים גם את הפרוסות משני הצדדים.
אופים בתנור 200 מעלות עד הזהבה.
מזהיבים במחבת עם מעט שמן זית בצל גדול קצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון אפרפר.
מוסיפים קוביות קטנות מ-2 עגבניות קלופות, מערבבים.
מוסיפים תבלינים, את האורגנו, 2 שיני שום קצוצות, רסק עגבניות ומעט מים (כ-1/4 כוס ). מביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל מכוסה על להבה קטנה 20 דקות.
במיקרוגל מבשלים כ-8 דקות במים 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות עם 4 שיני שום שלמות קלופות שעושים בהם חריץ שיצאו הטעמים.
מסננים את המים ומועכים לפירה את תפוחי האדמה הרותחים עם שיני השום, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק עוף ו-2 כפות שמן זית.
סידור התבנית: משמנים בשמן קנולה תבנית פיירקס, מניחים שכבת חצילים, מעליה מחצית מתערובת הבשר, שכבת פרוסות דקות של שני בצלים טריים, עוד שכבת חצילים, שכבה משתי עגבניות טריות קלופות פרוסות דק, שכבת תערובת בשר, מעל יוצקים את הפירה, משטחים בעזרת כף רטובה במעט מים (אחרת הפירה נדבק לכף...המים מחליקים את הכף על הפירה), מסמנים עם סכין חריצים בשכבת הפירה בלבד בסגנון שתי וערב.
לפני האפיה יש לזלוף מעט שמן זית מעל. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפיה למשך 40 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0