המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים סיר או מחבת רחבה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הטחון הצמחוני (ניתן להשתמש בבקר במקום) ביחד עם הפטריות עד השחמה מלאה. למוסיפים מעט מלח לזירוז התהליך.
מוציאים את הבשר והפטריות לקערה נפרדת, מוסיפים עוד שמן זית למחבת ביחד עם הבצל הגזר והסלרי ומטגנים להזהבה קלה.
מוסיפים רסק עגבניות, שום, אורגנו, תימין ופפריקה מעושנת ומטגנים קלות. מוסיפים את היין האדום והסויה ומערבבים עד שהוא רותח. בשלב הזה מחזירים את הבשר והפטריות, מוסיפים אפונה קפואה ואת הקמח המהול במים. מערבבים ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממלאים סיר נפרד במים קרים, אליו מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך. מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח לפי הטעם ומוסיפים מיכל שמנת להקצפה/בישול ושני חלמונים ומערבבים היטב.
מסדרים בתבנית אפייה את רוטב הטחון הצמחוני ומעליו את הפירה. מגרדים פרמזן מלמעלה ומכניסים לתנור על 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ויפה.
מוציאים מהתנור, ממתינים כ-5-10 דקות ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0