המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים היטב. מועכים לפירה חלק יחד עם שלוש כפות שמן זית ומניחים בצד.
מזהיבים את הבצל ברבע כוס שמן זית. מוסיפים בשר, גזר וסלרי ומטגנים אגב מעיכה וערבוב עד שהבשר הופך לפירורים שחומים.
יוצקים פנימה את מרק העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין וללא מכסה עד שהמרק מתאדה ומה שנשאר בסיר הוא תערובת לחה של בשר וירקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית. משטחים בתחתיתה את תערובת הבשר ומעליה מורחים את הפירה. מזליפים מעט שמן זית ועושים בפירה ערוגות (בעדינות! רק שריטות) עם מזלג.
אופים בחום של 180 מעלות כ-60 דקות, עד שהפירה מזהיב היטב. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0