המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מערבבים בקערה קמח וקקאו.
מערבלים בקערת מערבל את החמאה כ-3 דק' במהירות גבוהה, מוסיפים סוכר, ומערבלים עוד 2 דק'.
מוסיפים את הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים במקרר כשעתיים.
הכנת המלית: מחממים חלב וחצי כמות הסוכר, עד לרתיחת החלב.
מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים והביצה, מוסיפים קורנפלור ואת שאר הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את החלב שהרתחנו במקביל, תוך כדי הקצפה.
יוצקים הכל לסיר, ומבשלים עד לקבלת עיסה רותחת וסמיכה.
מסירים את הסיר מהגז, ומוסיפים חמאה ושוקולד, ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
מרדדים את הבצק, ומניחים בתבנית פאי.
מכסים בנייר אלומיניום, ואופים חצי שעה.
לאחר מכן, מסירים את נייר האלומיניום, ומשאירים את הבצק לעוד 10 דק' אפייה.
לאחר קירור הבצק: מקציפים את השמנת מתוקה בקערה, ומוסיפים את הקצפת לקרם השוקולד.
ממלאים את הבצק, מכסים, ומאחסנים בקירור 5 שעות לפחות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0