המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת המלית כמה שעות לפני הכנת הפאי: מקלפים את התפוחים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה.
שמים בסיר תפוחים, חמאה, סוכר, מים ושני מסמרי ציפורן, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ-5 דקות עד ריכוך התפוחים. מקררים.
הכנת הבצק: מעבדים את החומרים לבצק במיקסר עם להב מתכת, עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
הכנת קרם השקדים: שמים במערבל את כל מצרכי הקרם, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, ומרפדים בו תבניות אישיות, או תבנית גדולה של 26 ס"מ.
מכסים את הבצק בנייר אלומיניום, מפזרים מעל קטניות, שישמשו כמשקולת, מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
מורידים את נייר הכסף, וממשיכים לאפות עוד 5 דקות.
מורחים את מלית השקדים על הבצק.
מסננים את התפוחים מהנוזלים שבושלו.
מסדרים חצאי תפוחים על הקרם ואופים כ-20 דקות, או עד הזהבת המלית. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0