המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: שמים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון, ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה והחמאה, ומעבדים לפירורים.
מוסיפים רוויון בהדרגה, עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוציאים למשטח עבודה, לשים לכדור, ומחלקים לשניים.
משטחים כל כדור לדיסק, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם ללילה שלם).
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחים לו להתחמם מעט. מרדדים כדור אחד לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית, בין שתי יריעות ניילון נצמד. מרפדים בו את התבנית והדפנות.
מרדדים את הכדור השני לעיגול באותו גודל, ושומרים בצד.
הכנת המילוי: קולפים את התפוחים ונפטרים מהליבות. קוצצים לקוביות בגודל פרק אצבע. מערבבים עם יתר חומרי המילוי.
מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק. מכסים בעיגול את הבצק שנותר, וסוגרים את שולי הפאי בצביטות. דוקרים את הפאי בכמה מקומות במזלג, כדי לאפשר לאדים לברוח במהלך האפייה. מברישים בריוויון.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.
מכסים ביריעת נייר אלומיניום ואופים עוד 40 דקות, עד שהנוזלים האדומים מבעבעים דרך החורים שבבצק. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0