המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים בצק רבוך: ממיסים בסיר על הגז 170 גרם חמאה, להוסיף כוס סוכר ואת הקמח ולערבב לתערובת אחידה. להוריד מהגז, לקרר מעט ולהוסיף ביצה. לערבב לבצק רך ונעים למגע.
לשטח 3/4 מהבצק על תבנית פאי בקוטר 26, את הבצק הנותר להניח במקפיא לעשר דקות התייצבות.
מכינים מילוי: לקלף 5-6 תפוחי גרנד סמיט ירוקים ולחתוך לרבעים.
לחמם במחבת 30 גרם חמאה שנותרה + תפוחים+ 3 כפות סוכר+ אגוזי מלך + קינמון במשך כ-6 דקות לערך עד שהתפוחים מרככים מעט.
להניח את מילוי על גבי הבצק. לגרד למעלה מרציפן גולמי (עדיף איכותי).
לגרד בפומפייה את יתרת הבצק שנותרה במקפיא.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0