המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים בצק פריך: לוקחים את הקמח, אבקת אפייה, ביצים, מרגרינה, סוכר וסוכר וניל, מערבבים ויוצרים בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה). מניחים במקרר לרבע שעה.
בסיר קטן שמים את התפוחים, כוס סוכר, כפית קינמון ואת הצימוקים. אין צורך להפוך זאת לריבה רכה. טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים. להוסיף בסוף אגוזים עפ"י הטעם.
הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת
מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקוויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים).
מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים.
את הבצק הנותר, כשליש, מחלקים לרצועות: אפשר ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב, או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב. אפשר למרוח את הבצק בחלמון ואפשר להשאיר ללא ציפוי.
לאפות בחום גבוה של 180-200 מעלות עד להזהבה, כ-25 דקות בערך.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0