המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים את החמאה המומסת והמים לקערת מעבד מזון. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח, ומפעילים את מעבד המזון למשך 2 וחצי דק', או עד לקבלת פירורים גסים.
שמים את הפירורים על משטח מקומח, ומעבדים אותם במהירות לצורת כדור. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומשהים במקרר למשך שעה.
מרדדים את כדור הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.
מרפדים בו את התבנית (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ) כולל השוליים ומקפיאים את התבנית עם הבצק למשך חצי שעה. (הקפאת הבצק נועדה למנוע את "גלישת / צניחת" שולי הבצק בזמן האפייה. אפשרות אחרת למנוע את גלישת השוליים היא לרפד את הבצק כולל השוליים בנייר אלומיניום ולפזר 1-2 כוסות שעועית יבשה או חומוס).
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-15 דק' לפני תחילת האפייה.מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים את הבצק בתנור, במשך 12-15 דקות.
מורחים על הבצק האפוי את הריבה בשכבה אחידה ומפזרים את הצימוקים.
קולפים את תפוחי העץ, מוציאים מהם את הליבה ופורסים אותם לפרוסות דקות (אפשר בדיסק דק במעבד מזון). שמים את הפרוסות בקערה, מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון ומערבבים.
מסדרים את פרוסות תפוחי העץ בצפיפות בצורת "מניפה" על הצימוקים, אופים 20 דקות, ומצננים.
בעוד העוגה חמה, מנפים עליה אבקת סוכר דרך מסננת רשת דקה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0