המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
גוזרים את עור הקיבה לפיסות המאפשרות את תפירתן בחוט רקמה ובמחט כשרוולים למילוי. (תפירה גסה). *ניתן להשתמש גם בקיבת כבש, באותו האופן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מכניסים את תערובת המילוי לתוך השרוולים התפורים. (להשאיר 1/3 שרוול ריק כדי לאפשר את תפיחת האורז בתוכו) וסוגרים את הפתח העליון בתפירה.
ממלאים סיר במים, אבקת מרק ורסק עגבניות. ומכניסים את כיסי הקיבה הממולאים אל המרק הרותח לבישול ברתיחה מתונה בת שעה אחת.
בינתיים מערבבים בקערה את מרכיבי הטבית.
מצפים סיר בנייר אפיה (תחתית ודפנות) ומניחים את תערובת הטבית בתוכו.
מסדרים מעל את נתחי העוף, הביצים המבושלות ואת כיסי הפאצה שהתבשלו.
מוסיפים 4.5 כוסות מן המרק בו התבשלה הפאצה את הסיר. מביאים לרתיחה. 8.מבשלים כשעה ברתיחה מתונה. ולאחר מכן מכניסים את הסיר אל התנור לחום התחלתי בן 160 מעלות למשך שעתיים (על מנת לקבל את שכבת קרום ה"חקאקה" בתחתית ובדפנות הסיר) ולאחר מכן להנמיך את החום ל100 מעלות עד לשעת הארוחה. לפחות 5 שעות.
לפני הארוחה, מוציאים את הביצים לכלי נפרד. מניחים קערה שטוחה על פני הסיר. הופכים, מסלקים את נייר האפייה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0