המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
הבסיס: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, עד שהקצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים לתוך הקצף בעזרת לקקן.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבנית עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, ברווחים של כ-4 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול עוד שתי קומות של קצף, ליצירת דפנות גבוהות. אופים 150 דקות ומשהים לצינון בתנור מכובה. אפשר לשמור את הבסיסים בכלי אטום במקום קריר ויבש, כשלושה שבועות.
הרוטב: שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ומעבדים כ-4 דקות עד שנוצר רסק אחיד. מסננים את הרסק לתוך קערה או כלי אחסון ומצננים במקרר.
המלית: לקראת ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, אך רכה. מפזרים את הג'לטין על הברנדי, בוחשים היטב ומחממים במיקרוגל כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהג'לטין נבלע בקצפת.
ממלאים כל בסיס מרנג בכף מהקצפת ומגישים יחד עם הרוטב. מומלץ לקשט בפירות אדומים טריים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0