המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-150 מעלות.
בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה, מקציפים את החלבונים למשך שתי דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דק' נוספות.
מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ, וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה.
משרטטים על גבי נייר אפייה עיגול בקוטר 18-20 ס"מ, והופכים אותו כך שהוא יראה גם מצידו השני. מניחים בתבנית אפייה.
מעבירים את המרנג על גבי נייר האפייה בתלולית גבוהה במרכז העיגול. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה, מיישרים את השוליים החיצוניים.
מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים את המרנג למשך כ-80 דקות.
בתום האפייה, מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין.
הכנת רוטב פירות היער: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, סוכר, מים ורום או ברנדי. מבשלים עוד 5-10 דק' נוספות ועד שנוצר רוטב סמיך. מסננים את הרוטב מהפרי (אם רוצים ניתן להשתמש גם בפירות היער המבושלים).
הרכבה: מקציפים את השמנת הצמחית יחד עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים את השקע של המרנג בקצפת, ומפזרים מעל פירות טריים. מזלפים גם את הרוטב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0