המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה, מוסיפים כפית חומץ, כפית תמצית וניל, 2 כפות קורנפלור (או קמח תפ"א בפסח). מקציפים דקה נוספת עד שהתערובת אחידה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומעליה תבנית 26 (מתפרקת).
יוצקים את הקצף המרנג לתבנית 26 ויוצרים עם כף מעין קערה.
מוציאים את החלק המתפרק של התבנית (קיבלנו קערה עגולה שווה עם דפנות).
מכניסים לתנור בחום 130 מעלות למשך 60 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתוכו עד לקירור מוחלט, אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה/שקית במקום מוצל.
שמים בסיר קטן את הדובדבנים, הסוכר, הלימון, והמים ומבשלים כ-5 דקות.
מערבבים בקערית 1.5 כפיות קורנפלור+ 2 כפות מים קרים לנוזל חלק, מוסיפים לתערובת הדובדבנים תוך כדי בחישה ומבשלים כ-2 דקות נוספות, מסירים מהאש ומקררים.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב, עד לקבלת קצפת יציבה.
מסדרים את הקצפת על המרנג (אפשר לזלף צורות אם רוצים לא חובה), יוצקים את רוטב הדובדבנים הקר ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0