המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה. כשהקצף הופך יציב לגמרי מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר והשוקולד המריר הגרוס עד שהם מתערבבים היטב (אפשר להשאיר מעט שוקולד בצד ולפזר מעל הפבלובה לפני הכניסה לתנור) .
מחממים את התנור לחום של 100 מעלות ומצפים תבנית בנייר פרגמנט.
יוצרים פבלובה עגולה בעזרת כף. מומלץ לצייר עיגול בקוטר 20-22 ס"מ קודם לכן על הנייר שאליו יוצקים את קצף החלמונים. יוצרים שולים בגובה של 4 ס"מ.
אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
מקציפים 1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים למקרר לצינון עד השימוש.
להכנת הרוטב - מרתיחים 1/2 מיכל שמנת מתוקה, ובסיר קטן נוסף מחממים את הסוכר החום עד שמתחיל להיווצר קרמל בצדדים. מוסיפים את החמאה לסוכר ואת השמנת החמה ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט וגושי הסוכר נעלמים.
להרכבה - ממלאים את סלסלת המרנג בשמנת המוקצפת ומסדרים מעל את הפקאנים והשוקולד.
יוצקים את הרוטב ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 3