הכנת הבצק: ללוש את כל הרכיבים למעט שמן הזית כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד שנוח לעבוד איתו.
ניתן להמיר את הסוכר בתי כפות סילאן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
0 דקות
לאחר מכן להוסיף את שמן הזית (פוקאצ'ה חייבת להיות שמנונית) וללוש עוד מספר דקות.
שלב 3
60 דקות
להכניס את הבצק לכלי גדול, לאטום בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כ-60 דקות, הבצק אמור להכפיל את נפחו.
שלב 4
0 דקות
ברגע שהבצק הוכפל יש להוריד אותו בעזרת אגרופים, לא ללוש שוב.
שלב 5
0 דקות
להכנת הפוקאצ'ות: מחלקים את הבצק לכדורים ופותחים אותם בידיים לפוקאצ'ות בצורות שונות (הצורה לא חייבת להיות סימטרית, אפשר ליצור מגוון צורות), הבצק אמור להיות דק, פחות מחצי סנטימטר.
שלב 6
0 דקות
עושים שקעים בבצק עם האצבעות. מוסיפים שמן זית בנדיבות (הפוקאצ'ה בתנור תהפוך לקריספית בזכות השמן), עלי רוזמרין טריים בנדיבות ומעט מלח גס.
שלב 7
0 דקות
עכשיו יש לכם את הפוקאצ'ה הבסיסית ותוכלו להוסיף כל מה שרק תרצו. חשוב להוסיף שכבה דקה של תוספות על מנת שלא ישקעו בתוך הבצק שעוד קצת תופח.
שלב 8
20 דקות
הפוקאצ'ות צריכות לעמוד עוד כ-20 דקות, ואמורות לתפוח מעט.
שלב 9
0 דקות
מחממים תנור ל220 מעלות ולאפות עד להשחמה.
שלב 1
מתוך
9
הכנת הבצק: ללוש את כל הרכיבים למעט שמן הזית כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד שנוח לעבוד איתו.
ניתן להמיר את הסוכר בתי כפות סילאן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
מתוך
9
לאחר מכן להוסיף את שמן הזית (פוקאצ'ה חייבת להיות שמנונית) וללוש עוד מספר דקות.
שלב 3
מתוך
9
להכניס את הבצק לכלי גדול, לאטום בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כ-60 דקות, הבצק אמור להכפיל את נפחו.
שלב 4
מתוך
9
ברגע שהבצק הוכפל יש להוריד אותו בעזרת אגרופים, לא ללוש שוב.
שלב 5
מתוך
9
להכנת הפוקאצ'ות: מחלקים את הבצק לכדורים ופותחים אותם בידיים לפוקאצ'ות בצורות שונות (הצורה לא חייבת להיות סימטרית, אפשר ליצור מגוון צורות), הבצק אמור להיות דק, פחות מחצי סנטימטר.
שלב 6
מתוך
9
עושים שקעים בבצק עם האצבעות. מוסיפים שמן זית בנדיבות (הפוקאצ'ה בתנור תהפוך לקריספית בזכות השמן), עלי רוזמרין טריים בנדיבות ומעט מלח גס.
שלב 7
מתוך
9
עכשיו יש לכם את הפוקאצ'ה הבסיסית ותוכלו להוסיף כל מה שרק תרצו. חשוב להוסיף שכבה דקה של תוספות על מנת שלא ישקעו בתוך הבצק שעוד קצת תופח.
שלב 8
מתוך
9
הפוקאצ'ות צריכות לעמוד עוד כ-20 דקות, ואמורות לתפוח מעט.
שלב 9
מתוך
9
מחממים תנור ל220 מעלות ולאפות עד להשחמה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0