המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, שמרים ודבש. יוצקים לקערה את המים ושמן הזית. מעבדים עם מעבד מזון עם וו לישה, במהירות בינונית למשך 10 דקות.
מוציאים את הבצק מקערת המערבל, מניחים בקערה שדפנותיה משומנות, ומכסים את הקערה עם הבצק במגבת לחה. מניחים לתפיחה במשך כ-60 דקות, עד להכפלת נפח הבצק.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשני כדורים. יוצרים צורה של פוקצ'ה, ומעבירים את הבצק לתבנית. משאירים את הבצק לתפיחה נוספת של כ-30 דקות בתבנית.
יוצרים בבצק גומות (בעזרת האצבעות), מושחים את התבנית בשמן זית (בנדיבות), מפזרים מלח גרוס וזעתר.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהפוקאצה מקבלת גוון זהוב וריח מדהים מציף את הבית. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים טרי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0