מוסיפים לקערת מיקסר קמח, שמרים ודבש. יוצקים לקערה את המים ושמן הזית. מעבדים עם מעבד מזון עם וו לישה, במהירות בינונית למשך 10 דקות.
שלב 2
60 דקות
מוציאים את הבצק מקערת המערבל, מניחים בקערה שדפנותיה משומנות, ומכסים את הקערה עם הבצק במגבת לחה. מניחים לתפיחה במשך כ-60 דקות, עד להכפלת נפח הבצק.
שלב 3
30 דקות
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשני כדורים. יוצרים צורה של פוקצ'ה, ומעבירים את הבצק לתבנית. משאירים את הבצק לתפיחה נוספת של כ-30 דקות בתבנית.
שלב 4
0 דקות
יוצרים בבצק גומות (בעזרת האצבעות), מושחים את התבנית בשמן זית (בנדיבות), מפזרים מלח גרוס וזעתר.
שלב 5
25 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהפוקאצה מקבלת גוון זהוב וריח מדהים מציף את הבית. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים טרי.
שלב 1
מתוך
5
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, שמרים ודבש. יוצקים לקערה את המים ושמן הזית. מעבדים עם מעבד מזון עם וו לישה, במהירות בינונית למשך 10 דקות.
שלב 2
מתוך
5
מוציאים את הבצק מקערת המערבל, מניחים בקערה שדפנותיה משומנות, ומכסים את הקערה עם הבצק במגבת לחה. מניחים לתפיחה במשך כ-60 דקות, עד להכפלת נפח הבצק.
שלב 3
מתוך
5
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשני כדורים. יוצרים צורה של פוקצ'ה, ומעבירים את הבצק לתבנית. משאירים את הבצק לתפיחה נוספת של כ-30 דקות בתבנית.
שלב 4
מתוך
5
יוצרים בבצק גומות (בעזרת האצבעות), מושחים את התבנית בשמן זית (בנדיבות), מפזרים מלח גרוס וזעתר.
שלב 5
מתוך
5
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהפוקאצה מקבלת גוון זהוב וריח מדהים מציף את הבית. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים טרי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0