המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי (240-250 מעלות).
שמים בקערה קמחים, גבינה, מלח, פלפל, רבע כוס שמן זית ואת המים. מערבבים לבצק אחיד.
מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומעבירים אליה את הבצק. משטחים בידיים לעובי של כשני ס"מ. אין צורך ליצור פוקצ'ה אחידה או בצורה של עיגול או ריבוע מדויקים. תגידו לאורחים שזה כפרי.
אם רוצים להעשיר עם תוספות: חותכים פרוסות דקות מהבצל, ואת הזוקיני פורסים לרצועות אורך דקיקות.
נועצים את פרוסות הבצל או הזוקיני בבצק (חשוב שלפחות חצי מהפרוסה תהייה נעוצה בבצק כי במהלך האפייה הבצק יתפח ו"יידחה" את הפרוסות הנעוצות בו).
יוצקים מעל את שמן הזית הנותר ואם רוצים מפזרים עוד מלח גס.
אופים כחצי שעה בתנור הלוהט, עד שהפוקצ'ה משחימה ופרוסות הירק נצרבות.
מגישים חם בליווי גבינות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0