שופכים לקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים במיקסר במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק מעט דביק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
שלב 2
60 דקות
מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך כ-60 דקות.
שלב 3
0 דקות
כשהבצק תפוח, משמנים או מקמחים את הידיים כדי שהבצק לא יידבק, לשים להוצאת האוויר, ומחלקים אותו ל-2 חלקים. משטחים בעזרת הידיים כל חלק למלבן באורך של כ-28 ס"מ, רוחב כ-20 ס"מ ועובי של כ-1 ס"מ.
שלב 4
0 דקות
מניחים על כל פוקצ'ה 2 כפות גדושות של תערובת שמן ומים ויוצרים גומות בעזרת אצבעות. מפזרים מעט מלח גס, ירקות (אפשר להוסיף או לגוון עם בצל, קישוא ועוד ירקות אהובים) ועלי רוזמרין.
שלב 5
30 דקות
מכסים במגבת ומתפיחים את הפוקצ'ה כ-30 דקות נוספת.
שלב 6
20 דקות
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 225 מעלות במדף תחתון במשך 15-20 דקות בהתאם לעוצמה של התנור, עד להזהבה של הבצק.
שלב 1
מתוך
6
שופכים לקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים במיקסר במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק מעט דביק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
שלב 2
מתוך
6
מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך כ-60 דקות.
שלב 3
מתוך
6
כשהבצק תפוח, משמנים או מקמחים את הידיים כדי שהבצק לא יידבק, לשים להוצאת האוויר, ומחלקים אותו ל-2 חלקים. משטחים בעזרת הידיים כל חלק למלבן באורך של כ-28 ס"מ, רוחב כ-20 ס"מ ועובי של כ-1 ס"מ.
שלב 4
מתוך
6
מניחים על כל פוקצ'ה 2 כפות גדושות של תערובת שמן ומים ויוצרים גומות בעזרת אצבעות. מפזרים מעט מלח גס, ירקות (אפשר להוסיף או לגוון עם בצל, קישוא ועוד ירקות אהובים) ועלי רוזמרין.
שלב 5
מתוך
6
מכסים במגבת ומתפיחים את הפוקצ'ה כ-30 דקות נוספת.
שלב 6
מתוך
6
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 225 מעלות במדף תחתון במשך 15-20 דקות בהתאם לעוצמה של התנור, עד להזהבה של הבצק.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0