המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לקערת מיקסר 2 סוגי קמחים, סוכר (או דבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), מלח ושמן זית.
מרכיבים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה.
מוסיפים את המים ולשים 10 דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק מעט.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת רטובה או בניילון נצמד, ומניחים לתפוח כ-60 דקות.
הופכים את הבצק בקערה בכדי להוציא ממנו את האוויר (אין צורך ללוש או לחבוט).
מתפיחים פעם נוספת למשך 30 דקות.
מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
אם יש אבן שמוט (אבן המיועדת לאפיית לחמים ופוקצ'ה) מכניסים לתנור לפני החימום.
מכינים תבנית עם נייר אפייה (או רק נייר אפייה כשאופים עם אבן שמוט).
מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות. כדי לא לקרוע את הבצק בזמן החלוקה, יש לצבוט את החתיכות ממנו ולא לקרוע אותן.
מותחים קלות כל חתיכת פוקצ'ה על משטח משומן ונזהרים לא ליצור קרעים בבצק.
מניחים את הפוקצ'ות על נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ (3 אצבעות) למניעת הידבקות.
מורחים את הפוקצ'ות בשמן זית .
מעטרים את הפוקצ'ה בתוספות, על פי הטעם.
אופים בתנור החם 10 דקות, או עד שקצות הבצק מזהיבות (תלוי בעובי הבצק).
מניחים להתקרר.
לפני ההגשה ניתן לזלף עוד שמן זית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1