המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר. *לבצק פרווה - המירו את החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
מסירים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 2 דק', לצינון חלקי של הבצק.
מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה, לפני שקודמתה נבלעה בתערובת.
הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ (לפחזניות) או פסים ברוחב 2 ס"מ ובאורך 8-10 ס"מ (לאקלרים).
טופחים במברשת רטובה על השפיצים שנוצרו בזילוף כדי לשטחם.
אופים עד שהפחזניות שחומות, תפוחות וקלות למגע, כ- 25 דקות,
לא פותחים את התנור ב-20 דק' הראשונות של האפייה. לאחר 20 דק', פותחים מעט את דלת התנור, כדי לאפשר יציאת אדים ואופים 5 דק' נוספות, לייבוש הפחזניות.
מצננים מעט ומחוררים כל פחזנית בתחתית, ליציאת אדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטנה. את האקלרים מומלץ לחורר בצד (זה יקל על המילוי בהמשך). מעבירים לרשת להמשך צינון.
מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב. ומעבירים לשקית זילוף עם פיה בקוטר 1/2 ס"מ (פחות או יותר) משחילים את הפיה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה מלית.
ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים חמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט וטובלים את כיפות הפחזנית בציפוי.
מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0