המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הפחזניות: מחממים את התנור לחום של כ-190 מעלות. יוצקים בתוך הסיר כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שהכנו מראש וממיסים. מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים לתוכו את כוס הקמח והמלח. בוחשים היטב, ומחזירים את הסיר לאש. מבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבחוש.
מורידים את הסיר מהאש ומכניסים ביצה ראשונה, תוך כדי ערבוב מהיר של הבצק עד היטמעות הביצה בבצק. כך יש לעשות עם הביצה השנייה. לאחר מכן, חוזרים על הפעולה של ההוספה והערבוב עם הביצה השלישית והרביעית. ממשיכים ומערבבים את הבצק, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לוקחים תבנית אפייה שטוחה ומרפדים אותה בנייר אפייה, ומשמנים מעט.
בעזרת שקית הזלפה גדולה (המשמשת לקישוט עוגות) יוצרים 12 גושי בצק נאים, הנראים כפחזניות. בזמן האפייה הבצק תופח ומתרחב, על כן, נניח את גושי הבצק במרחק 3 ס"מ האחד מהשני.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהפחזניות תופחות ומקבלות גוון זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור, ויוצרים בפחזניות חתך אופקי (מקביל לבסיס הפחזנית) ובגובה 2/3 של הפחזנית, על מנת שהאדים שבפחזנית יתאדו ושהפחזנית תישאר קריספית. מצננים את הפחזניות. מרחיבים את החתך שביצענו, וכך נקבל 2 חלקים. את תוכן הפחזנית מוציאים, על מנת שיהיה לנו מקום למילוי.
הכנת מילוי הפטריות: קוצצים את הבצל דק. את הפטריות מנקים במפית וחותכים לרצועות. בסיר קטן מחממים את החמאה, וממיסים אותה. מוסיפים את הבצל, ומטגנים תוך ערבוב עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך ערבוב, עד שינוי הצבע של הפטריות. מוסיפים 1/2 כוס מרק פטריות, ומערבבים כדקה אחת.
מקטינים את הלהבה ללהבה נמוכה, מוסיפים לסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה ומערבבים. מוסיפים 1/4 כוס יין לבן, קורט מלח ופלפל שחור, ומערבבים. אם המילוי מימי מידי, ממשיכים לבשל עד להסמכתו. מורידים את הסיר מהכיריים.
ההגשה: לפני ההגשה ממלאים את בסיס הפחזנית במלית הפטריות החמה, ומכסים בכיפה. מניחים את הפחזנית בצלחת הגשה נאה. יוצקים מעל רוטב פטריות סמיך ומגישים. בתיאבון!
ניתן להמיר את פטריות השמפיניון בפטריות יער. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0