המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר בינוני מכניסים את המרגרינה, מוזגים את המים וממיסים על האש עד לרתיחה.
להוריד מהאש ולהוסיף מיד את הקמח התופח.
לערבב במרץ עם כף מעץ, עד להטמעת כל הקמח.
להעביר את כל התערובת למערבל עם וו גיטרה, להפעיל על מהירות בינונית.
להוסיף בהדרגה ולאט לאט את הביצים, עד שהבצק הופך להיות הומוגני וכאשר מרימים את וו הלישה הבצק מקבל צורה של נטיפים עומדים ויציבים.
לחמם תנור על 180 מעלות. להכין תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.
מחברים לשק זילוף צנתר משונן (פרח או צנטר עגול רגיל). ממלאים כמחצית השק בתערובת.
לזלף צורה של פחזנית עגולה, או צורה ארוכה כמו אצבע הנקראת בצרפתית אקלר.
למי שאין שק זילוף אפשר לקחת עם כף מהתערובת ולהוריד עם כף שניה ולהניח על נייר האפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש למשך האפיה 20 דקות ולא יותר (לא לייבש את הפחזניות).
להכניס את כל חומרי המילוי למערבל ולהקציף עד אשר הקצפת נעשת יציבה.
להכניס את הקצפת לשק זילוף עם צנטר משונן או חלק, למלא את שק הזילוף עם הקצפת ולזלף לתוך הפחזנית.
לאחר שהפחזניות התקררו, יש לחתוך עם סכין (כמו לחמניה), עד מחצית ולמלא בקצפת (למי שאין שק זילוף אפשר למלא עם כף).
לזלף על הפחזניות את השוקולד (אפשר עם מזלג או עם שקית ניילון: למלא, לחורר ולזלף). *ניתן להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0