המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, חמאה, חלב, מלח וסוכר.
מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבצק מתגבש ונפרד מהדפנות של הסיר.
מדליקים שוב את האש ומערבבים עוד דקה, כדי לייבש מעט את הבצק.
מסירים מהאש, מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות בינונית גבוהה. בהתחלה הבצק יוציא המון אדים וכשאין כבר אדים אפשר להתחיל להוסיף את הביצים.
מוסיפים ביצה ומטמיעים אותה לחלוטין בבצק, זה שלב מאוד מאוד קריטי וחשוב אל תוותרו על הוספת הביצים בהדרגתיות.
בסוף יתקבל בצק אחיד ודביק, ועושים את מבחן האצבע: תופסים חתיכת בצק בין שתי אצבעות ורואים שנמתח חוט ביניהן.
מעבירים את הבצק לשק זילוף.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות על תוכנית טורבו, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מזלפים פחזניות על התבנית (אם אין לכם איך לזלף אפשר להניח תלוליות בעזרת 2 כפות).
אופים 25-30 דקות. אסור לפתוח את התנור באמצע!!!!
מצננים את הפחזניות לחלוטין.
לטופי קרמל מלוח: בסיר על האש מערבבים סוכר ומים, עד שמתחיל לקבל צבע חום ענברי, מוסיפים את השמנת (עדיף חמה) ומבשלים שוב עד לאיחוד המצרכים.
מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לתערובת חלקה וקצת סמיכה, ומסירים מהאש.
מצננים במקרר.
לקרם: בקערת המיקסר מקציפים אינסטנט פודינג קרמל מלוח, חלב ושמנת להקצפה לקרם יציב.
מעבירים את הקרם לשק זילוף.
חותכים את החלק העליון של כל פחזנית ומניחים בצד.
מזלפים מהקרם בנדיבות לכל פחזנית ריקה, ומעל מזלפים רוטב טופי קרמל.
מניחים מעל הקרם את החלק העליון של הפחזנית ששמרנו בצד.
מקשטים באבקת סוכר. רצוי לצנן כמה שעות לפני שמגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 6