המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקונפי שום: מניחים בקלחת קטנה את השום והתבלינים ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן, ומחזירים שוב לאש עד שהשום מתרכך.
הכנת הפילאף: מאדים בסיר רחב בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
מוסיפים לסיר את ציר הירקות (ניתן להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ענפי הטימין ואגוז המוסקט, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך - מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
מניחים בקערה את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב. משטיחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, ואופים עד לריכוך הבטטות.
מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם. מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0