המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בסיר את כל הנוזלים יחד עם הסוכר ואבקת הדאשי, מוסיפים את פטריות השיטאקה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך, מסננים ומועכים. מוסיפים את החמאה ואת החלב בהדרגה לאחר שהרתחנו אותו. מתבלים במלח בלבד.
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, או מטגנים במחבת. אם צולים בתנור, מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית, כשהעור כלפי מעלה, כ-10 דקות, או עד שהדגים מוכנים.
אם צולים במחבת - מחממים מעט שמן זית, מתבלים את הדגים ומניחים כשהעור כלפי מעלה. הופכים ומניחים צלחת על הדגים, על מנת שלא יתקפלו, בערך 2-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לוקחים מעט פירה ומניחים במרכז הצלחת. יוצרים גומה ובתוכה יוצקים מעט רוטב עם פטריות. מניחים את הדגים כשפילה אחד עם העור כלפי מטה, ופילה שני עם העור כלפי מעלה. יוצקים מעט רוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0