המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים שתי כפות שמן זית במחבת ומטגנים בהן את הבצל עד שהוא שקוף (לא להזהיב).
מוסיפים את העגבניות ומבשלים, תוך בחישה 10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מנמיכים להבה, מוסיפים את השמנת ומבשלים אגב ערבוב שתי דקות. מסירים מהאש.
מברישים את נתחי הסלמון מכל הצדדים בשמן הנותר. מחממים מחבת טפלון ללא שמן על אש בינונית במשך דקה. מטגנים את נתחי הסלמון המשומנים עם צד העור כלפי מטה שתי דקות. ממליחים והופכים. מטגנים עוד שתי דקות.
מעבירים לכלי פיירקס ואופים 5 דקות עד שצבע הסלמון הופך לחלבי (בודקים בסכין חדה שזה הצבע גם בתוך הנתחים).
יוצקים כמה כפות מהרוטב החם לצלחת מרק שטוחה (לא קערית עמוקה). מניחים מעל נתח סלמון (עור כלפי מטה) ומפזרים מעל בזיליקום בשפע. מגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0