המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוברים את הפתיבר בעזרת מעבד מזון/ידנית לפירורים, ושמים בקערה.
ממיסים חמאה במיקרוגל כחצי דקה, מוסיפים לקערה עם פירורי הפתיבר את החמאה המומסת, חלב וסוכר.
מעבירים את התערובות לתבנית (תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס”מ), דוחסים ומיישרים.
מפזרים את אגוזי המלך מעל הבסיס.
מכניסים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.
שוברים את השוקולד המריר לקוביות, ומניחים בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל. מוסיפים שמנת מתוקה, ומחממים במיקרוגל כדקה (תלוי בעצמת המיקרוגל, להימנע מרתיחה). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
יוצקים את השוקולד על שכבת הבסיס, ומצננים במקרר לשעתיים.
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, ומניחים בקערה מתאימה לחימום במיקרוגל, מוסיפים כף שמנת מתוקה, וממיסים במיקרוגל או בבן מארי (זהירות לא לשרוף, השוקולד הלבן עדין).
לאחר ההמסה, מזלפים על העוגה פסים דקים בעזרת כפית.
מכניסים למקפיא לשעתיים, וחותכים לקוביות לפני הגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0