המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח תוך כדי ערבול, לשים כ-10 דקות (לא מוותרים על זמן הלישה!), עד לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים להתפחה של 30 דקות, או עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות (במידה ויש אבן שמוט מניחים אותה בתנור).
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 28-30 ס"מ, מברישים במעט שמן זית, ואופים את הבצק אפייה חלקית כ-6 דקות.
מערבבים בקערה ריקוטה, שום , 3/4 כמות הפרמזן, מלח ופלפל. מורחים על שני עיגולי הבצק שכבת גבינה, מפזרים פרמזן (מהכמות שהשארנו בצד).
אופים כ-8-10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים (הגבינה לא צריכה להיות נמסה!).
מוציאים ומניחים מיד על הפיצה בזיליקום, חצאי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, מלח, פלפל ומעט שמן זית.
מגישים בעודה חמה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0