המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות לפחות. מוסיפים קמח או מעט מים כדי לקבל בצק גמיש ונעים.
יוצקים מעט שמן לקערה, מגלגלים בו את כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד (שלא ייגע בבצק) ומתפיחים עד להכפל הנפח.
אפשר להכין בצק אפילו יום מראש ולשמור במקרר (גם ההתפחה יכולה להתבצע במקרר, היא רק לוקחת הרבה יותר זמן).
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מרדדים לעלים דקים ככל האפשר (עגולים או מלבניים).
יוצרים דפנות לפיצות על ידי קיפול וצביטת הבצק. חשוב להקפיד על דפנות יציבות כדי שהציפוי הנוזלי יחסית לא יברח.
מעבירים (ללא הציפוי) לתבנית אפייה זרוייה בסולת או קמח תירס, או מרופדת בנייר אפייה. הכי נוח לקפל את הפיצה ל-2 או 4, להעביר ולפתוח שוב על התבנית.
ממלאים את הפיצות בתערובת, לא גודשים יתר על המידה משום שהציפוי תופח מעט באפייה.
מוסיפים מה שאוהבים מעל: פירורי גבינה צהובה, ירקות, במיה ואפילו רבעי תאנים. כל הכיף הוא להכין מאפים יצירתיים ומגוונים (אבל זכרו: ילדים אוהבים אוכל פשוט).
אופים בתנור שחומם למקסימום במשך כ-30 דקות, עד שהבצק משחים והציפוי מזהיב.
מגישים מייד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0