המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים את הקמחים והשמרים במעבד מזון עם להב פלדה. קוצצים כף עלי רוזמרין ומוסיפים. מתבלים בשפע פלפל שחור גרוס ובכף מלח. יוצקים פנימה שלוש כפות שמן זית ואת כוס המים. מפעילים את המעבד ונותנים לבצק להתגבש לכדור.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דק', עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך, מוסיפים מעט קמח.
יוצקים שלוש כפות שמן זית לקערה גדולה ומגלגלים את כדור הבצק בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אם יש זמן, חובטים בבצק ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח. אם אין זמן גם התפחה אחת מספיקה.
מחממים את התנור לחום הכי גבוה שאפשר.
מרדדים על משטח מקומח חצי מכמות הבצק, לעלה דק בעובי של 2-3 מ"מ (את החצי השני של הבצק ניתן לשמור במקרר עד 36 שעות).
מפזרים 3-4 כפות קמח תירס על תבנית שטוחה ומניחים מעל את הבצק.
מורחים את הבצק בשלוש כפות שמן הזית הנותרות, ולאחר מכן בשליש צנצנת רוטב עגבניות (לא יותר).
קוצצים גס את המוצרלה ומפזרים על הרוטב. זורים מעל את הקשקבל, עלי רוזמרין הנותרים ועוד פלפל שחור, אם רוצים.
אופים כעשרים דקות בתנור הלוהט, עד שהגבינה מתחילה להשחים ושולי הבצק שחומים ופריכים. מגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0