המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר שמים מלח, קמח ושמרים (לפי הסדר הרשום).
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את רוב המים ומחכים קצת, אם בקערה יש פירורים שלא התחברו לבצק אזי מוסיפים קצת מים. כך עד שכל הקמח והמים התחברו לבצק ונצמדו לוו הלישה.
עכשיו מגבירים את המהירות ולאט לאט מוסיפים את השמן.
אם הבצק רך מדי ודביק אפשר להוסיף כף קמח, אם הוא קשה מדי יש להוסיף כף מים, בכל מקרה התוצאה הסופית צריכה להיות בצק רך ולא דביק, שנפרד מדפנות הקערה.
נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות לאחר התגבשות הבצק. לאחר מכן מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח בעדינות ויוצרים מהבצק כדור, את כדור הבצק משמנים עם קצת שמן זית כדי שלא יתייבש.
מחזירים את הבצק לקערת המיקסר ומכסים את הקערה בניילון ניצמד.
שמים את הקערה במקום חמים וללא רוח כדי שיתפח במשך שעה או עד שנפחו הוכפל.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
לאחר שהבצק תפח מוצאים אותו למשטח העבודה ולשים אותו קלות כדי להוציא ממנו את בועות האויר. אם החלטנו שעושים פיצות אישיות אז זה הזמן לחלק את הבצק ל 4 חתיכות, אם לא אז ממשיכים.
מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים בצד למנוחה של כ- 10 דקות.
לאחר המנוחה פותחים ומותחים את הבצק לצורה ולגודל הרצוי.
כאן המקום לציין שניתן לעשות את זה בעזרת מערוך ולרדד לעובי של חצי ס"מ אבל. כדי לקבל פיצה עם שוליים עבים כמו בפיצריה יש לעשות את זה בידיים בלבד.
לוקחים כל כדור בצק ועל משטח מקומח בעדינות משטחים אותו קצת לצורה של פיתה, אחר כך לוקחים בידיים ותוך כדי תפיסה עדינה של השוליים מסובבים את הבצק. יש לעשות את זה מהר כדי שהבצק לא יימתח יותר מדי ויקרע. למתחילים מומלץ מערוך.
לאחר קבלת הצורה יש להניח את הבצק על נייר אפיה ולתת לו מנוחה של כ- 20 דקות.
עכשיו מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומעליו מפזרים גבינת מוצרלה.
כאן סיימנו את הפיצה הבסיסית וכעת ניתן להוסיף את כל התוספות שעולות בדעתכם. רק שימו לב: אל תיצרו עומס יתר על הפיצה והשאירו מספיק מקום בין התוספות כדי שחום התנור יוכל להגיע לגבינה ולהמיס אותה. אחרת הפיצה לא תהיה טעימה.
אם חשקה נפשכם בתוספות מרובות אפשר לאפות בשני שלבים: לאפות פיצה בסיסית כחמש דק' בחום של 220 מעלות, ואז להוסיף תוספות ולאפות שוב כחמש דק'. יש להיזהר שהבצק לא יישרף.
אופים כ-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
לאחר האפיה לפזר פרמזן ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0