להכנת הבצק:
מכניסים לקערת מיקסר כוס וחצי (280 מ"ל) מים, מפוררים פנימה קוביית שמרים טריים כשר לפסח (25 מ"ל).
מוסיפים את תוכן התערובת לפיצה, מערבלים באיטיות בעזרת וו לישה.
לאחר קבלת בלילה אחידה מוסיפים 1 כף (15 גרם) שמן זית. ממשיכים בערבול במהירות נמוכה 5 דקות.
שלב 2
30 דקות
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה משטחים את הבלילה בעזרת מרית משומנת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. משהים בתבנית ל-5 דקות נוספות.
שלב 3
2 דקות
**טיפ- משאירים קצת מהתערובת על מנת "לקמח" את תחתית הפיצה.
שלב 4
10 דקות
להכנת הרוטב:
מטגנים את השום בחמאה ובשמן הזית עד להשחמה קלה, מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים אותן לחריכה מהירה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות.
מעבירים את התוכן למעבד מזון או משתמשים במוט בלנדר וטוחנים הכל עד לקבלת מרקם חלק ורוטב טעים ועשיר.
שלב 5
5 דקות
כשהרוטב התקרר מעט, מחלקים את הבצק לכדורים ומהכדורים יוצרים את צורת הפיצה שאנחנו רוצים, מסדרים את תחתיות הפיצה בתבנית ועל גבי נייר אפייה.
מורחים את הרוטב מעל לבצק, מוסיפים את הגבינה ומסדרים את כל התוספות מעל.
שלב 6
20 דקות
מכניסים לתנור טורבו שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות ל-20 דקות, או עד שהפיצה מוכנה.
לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום טריים.
שלב 1
מתוך
6
להכנת הבצק:
מכניסים לקערת מיקסר כוס וחצי (280 מ"ל) מים, מפוררים פנימה קוביית שמרים טריים כשר לפסח (25 מ"ל).
מוסיפים את תוכן התערובת לפיצה, מערבלים באיטיות בעזרת וו לישה.
לאחר קבלת בלילה אחידה מוסיפים 1 כף (15 גרם) שמן זית. ממשיכים בערבול במהירות נמוכה 5 דקות.
שלב 2
מתוך
6
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה משטחים את הבלילה בעזרת מרית משומנת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. משהים בתבנית ל-5 דקות נוספות.
שלב 3
מתוך
6
**טיפ- משאירים קצת מהתערובת על מנת "לקמח" את תחתית הפיצה.
שלב 4
מתוך
6
להכנת הרוטב:
מטגנים את השום בחמאה ובשמן הזית עד להשחמה קלה, מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים אותן לחריכה מהירה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות.
מעבירים את התוכן למעבד מזון או משתמשים במוט בלנדר וטוחנים הכל עד לקבלת מרקם חלק ורוטב טעים ועשיר.
שלב 5
מתוך
6
כשהרוטב התקרר מעט, מחלקים את הבצק לכדורים ומהכדורים יוצרים את צורת הפיצה שאנחנו רוצים, מסדרים את תחתיות הפיצה בתבנית ועל גבי נייר אפייה.
מורחים את הרוטב מעל לבצק, מוסיפים את הגבינה ומסדרים את כל התוספות מעל.
שלב 6
מתוך
6
מכניסים לתנור טורבו שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות ל-20 דקות, או עד שהפיצה מוכנה.
לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום טריים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0