המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: מכניסים לקערת מיקסר כוס וחצי (280 מ"ל) מים, מפוררים פנימה קוביית שמרים טריים כשר לפסח (25 מ"ל). מוסיפים את תוכן התערובת לפיצה, מערבלים באיטיות בעזרת וו לישה. לאחר קבלת בלילה אחידה מוסיפים 1 כף (15 גרם) שמן זית. ממשיכים בערבול במהירות נמוכה 5 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות, עד להכפלת הנפח. לאחר ההתפחה משטחים את הבלילה בעזרת מרית משומנת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. משהים בתבנית ל-5 דקות נוספות.
**טיפ- משאירים קצת מהתערובת על מנת "לקמח" את תחתית הפיצה.
להכנת הרוטב: מטגנים את השום בחמאה ובשמן הזית עד להשחמה קלה, מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים אותן לחריכה מהירה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות. מעבירים את התוכן למעבד מזון או משתמשים במוט בלנדר וטוחנים הכל עד לקבלת מרקם חלק ורוטב טעים ועשיר.
כשהרוטב התקרר מעט, מחלקים את הבצק לכדורים ומהכדורים יוצרים את צורת הפיצה שאנחנו רוצים, מסדרים את תחתיות הפיצה בתבנית ועל גבי נייר אפייה. מורחים את הרוטב מעל לבצק, מוסיפים את הגבינה ומסדרים את כל התוספות מעל.
מכניסים לתנור טורבו שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות ל-20 דקות, או עד שהפיצה מוכנה. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום טריים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0