המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכינו את הבצק מספיק זמן מראש, עוד הרבה לפני שפיתחתם רעב, כדי שלא תצטרכו להאיץ בשמרים לסיים את פעולתם לפני הזמן.
שמים את כל החומרים (מלבד השמן) בקערה גדולה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
מתפיחים את הבצק בכלי גדול מכוסה במגבת במשך כשעתיים.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשמונה כדורים, ומרדדים כל כדור לגודל של פיצה.
חלק חשוב מהצלחת הפיצה טמון ברוטב, היות שהוא המקשר בין הבצק לגבינה, ואם משתמשים במוצרלה - היא תספח את טעמו. לכן, יש להקפיד להשתמש בעגבניות בשלות, רצוי אשכולות או תמר.
שמים בסיר קטן ועמוק מעט שמן זית ומטגנים קלות, על אש בינונית את פרוסות שיני השום (נזהרים שלא לחרוך אותן). מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
מבשלים על אש קטנה עם מכסה פתוח במשך כ-45 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מקררים את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק. מומלץ להיעזר במצקת למריחת הרוטב.
מרדדים את בצק הפיצה לגודל של תבנית, מורחים עליו את רוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגוררת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ-15 דקות.
מתכון מהיר לפיצה אם לא רוצים להכין בצק שמרים, או אם יש חשק מיידי לפיצה:
מערבבים את הקטשופ עם רסק העגבניות בקערה קטנה.
מורחים את הרוטב על גבי הפיתה (ניתן גם על גבי מלאווח, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), מפזרים מעל את הגבינה.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כעשר דקות או עד שהגבינה נמסה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0