המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את תפוחי האדמה, ומוסיפים אותם לסיר עם מים קרים וכף מלח. מביאים לרתיחה, ומחלישים הלהבה לבינונית.
אחרי כ-25 דק' בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה רכים. המזלג חייב לחדור בקלות לתוך תפוח האדמה.
מורידים את הסיר מהכיריים, מסננים את המים, ומוצאים את תפוחי האדמה, ומקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, ומועכים אותם בעזרת "כותש פירה" וכך מתקבל מרקם חלק מאוד, נימוח וקטיפתי.
מחממים את הסיר עם המחית על אש נמוכה כ-5 דקות כדי לאדות את שארית הנוזלים. במקביל מרתיחים את החלב בסיר נפרד.
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה עם המחית את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בכמויות קטנות את החלב ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה ועדינה. לקבלת מרקם קטפתי אפשר להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה.
מתבלים במלח ובמעט אגוז מוסקט טחון טרי, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך. מקשטים עם עירית קצוצה, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0