המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרככים את תפוחי האדמה במים ומרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה. מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים את הבצל המטוגן עם בלילת תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים לתערובת אחידה.
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קורט קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת ומכוסה עד להכפלת הנפח.
לאחר התפחה מברישים בחלמון ביצה מדולל במים.
אופים בתנור בחום של 160 מעלות, במשך כ-20-30 דקות עד שהפירושקי מזהיבים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0