המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים היטב את החומרים לקבלת עיסה אחידה.
חולטים את הפירות היבשים במים חמים כ-40 דק'. שופכים את המים ומשאירים אותם לחים.
חורצים את השזיפים לאורך ומוציאים את הגלעין, מקפידים להשאיר את השזיף שלם.
מורידים מהתאנים את העוקץ הקשה ופותחים, גם את המשמש לפתוח.
ממלאים את הפירות היבשים בתערובת הבשר. מהדקים עם היד.
מטגנים את הבצל בסיר רחב, מניחים מעל ובצפיפות את הפירות הממולאים.
מערבבים מים, שמן ותבלינים ויוצקים מעל. מבשלים 30 דקות.
לאחר חצי שעה, קוצצים את האגוזים, מערבבים בדבש, קינמון ומיץ לימון ומפזרים מעל.
מבשלים 30 דקות נוספות.
שתי דקות לפני סיום הבישול, מפזרים שומשום קלוי (לא חייבים).
מוציאים בזהירות את הפירות שלא יתפרקו, מניחים בצלחת הגשה ומעליהם את רוטב הבצל שנשאר בסיר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0