המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפעילים את השמרים: מחממים כ-100 מ"ל מהמים (הם צריכים להיות חמימים, אך עדיין נעימים למגע). שמים את הסוכר בקערה קטנה וממיסים אותו במים החמימים. כשהסוכר נמס, מפזרים את השמרים על פני הנוזל ומערבבים היטב, עד שהם נמסים. מניחים במקום חמים כ-15 דקות, עד שפני הנוזל מכוסים בשכבה של קצף.
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, שארית המים ותערובת השמרים. לשים את כל החומרים כדקה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רק וגמיש, אבל לא דביק (אם הבצק יבש מדי מוסיפים קצת מים, ואם הוא דביק מדי מוסיפים קצת קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים את התנור לחום המרבי (בדרך כלל 250 מעלות).
טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים אותו לעשרה כדורים קטנים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים את העיגולים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת לחה וממתינים כ-10 דקות.
אופים עד שהפיתה תופחת. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0