המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המרינדה להשריית חזה העוף: מוסיפים לקערה שמן זית, 2 כפות ברביקיו של אסם, כף ספייסי איולי של אסם, 1 כף דבש גדושה, מעט מלח ומערבבים היטב, מוסיפים את חתיכות חזה העוף מכסים ומכניסים למקרר (אפשר גם ללילה).
לציפוי הפיתה: לכלי רחב מוסיפים את פירורי הלחם, השומשום, הפלפל המלח אבקת המרק (לא חובה אך רצוי), והפפריקה האדומה המתוקה ומערבבים. לכלי רחב אחר (עם מעט עומק) מוסיפים 2 ביצים, כף חרדל, כף קטשופ, כף ספייסי איולי, חצי כפית מלח ומערבבים היטב!
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. טובלים את הפיתה בתערובת הביצים ועוטפים אותה היטב, מעבירים לפירורי הלחם וחוזרים על הפעולה עוד פעם לקבלת ציפוי כפול (לא חייב אבל עדיף לדעתי), מוסיפים את הפיתה לטיגון בשמן עמוק וחם (לפחות 170 מעלות) ומטגנים כמו שניצל, מוציאים לרשת צינון.
במחבת פסים מטגנים את חתיכות חזה העוף עד להזהבה ומוציאים.
מרכיבים את הפיתה, מוסיפים גוואקמולי, סלסלת עגבניות חריפה, את חתיכות חזה העוף, צ'יפס ועוד קצת ספייסי איולי וספייסי שום של אסם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0