הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח
שלב 2
0 דקות
ומעבדים 1 דקה נוספת.
שלב 3
0 דקות
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
0 דקות
הכנת סלט הטונה: חותכים את המלפפונים, הביצים והגמבות לקוביות קטנות. מוסיפים את הטונה והמיונז. מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
שלב 5
0 דקות
הכנת הפיתות: חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לששה עשר עד עשרים כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של חצי ס"מ לערך,
שלב 6
0 דקות
מניחים במרכז 4 כפיות ממלית הטונה ומקפלים מעל את הבצק כמו סמבוסק, מקפלים שוליים זה על זה ומהדקים היטב.
שלב 7
0 דקות
מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת .
שלב 8
0 דקות
לחמם תנור לחום של 190 מעלות. כשהפיתות מכפילות את נפחן לאפות עד להשחמה.
שלב 9
0 דקות
לצנן ולהגיש.
שלב 1
מתוך
9
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח
שלב 2
מתוך
9
ומעבדים 1 דקה נוספת.
שלב 3
מתוך
9
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
מתוך
9
הכנת סלט הטונה: חותכים את המלפפונים, הביצים והגמבות לקוביות קטנות. מוסיפים את הטונה והמיונז. מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
שלב 5
מתוך
9
הכנת הפיתות: חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לששה עשר עד עשרים כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של חצי ס"מ לערך,
שלב 6
מתוך
9
מניחים במרכז 4 כפיות ממלית הטונה ומקפלים מעל את הבצק כמו סמבוסק, מקפלים שוליים זה על זה ומהדקים היטב.
שלב 7
מתוך
9
מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת .
שלב 8
מתוך
9
לחמם תנור לחום של 190 מעלות. כשהפיתות מכפילות את נפחן לאפות עד להשחמה.
שלב 9
מתוך
9
לצנן ולהגיש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0