המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הקרמל ישר על הגז, בתוך התבנית. שימו לב לגוון (ככל שיותר כהה, יותר מריר).
מניחים להתקררות על השיש.
מחממים את החלב עם וניל וסוכר (לבדוק עם קצה האצבע: אין לתת לחלב לרתוח!). יש לוודא שהסוכר נמס בטרם מכבים.
בקערה טורפים את הביצים (שלמות). אין צורך שיהיה הרבה קצף (אפשר לעבוד ידנית עם מטרפה, או עם מיקסר).
שלב חשוב ביותר: השוואת טמפרטורות (הרי לא רוצים להגיש ביצה מקושקשת מתוקה). יש לשפוך, לאט אך תדיר, חוט של תערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד. אפשר להגביר את הזרם לקראת הסוף אך לא להרפות בערבוב!
מעבירים את התערובת של החלב והביצים לתבנית - עגולה עם חור או שתי תבניות אינגליש קייק (מומלץ שאת הכוס האחרונה של התערובת תוסיפו כשהתבנית כבר בתנור, ע"מ שלא תישפך בדרך אליו).
מכניסים לתנור מחומם ל-175 מעלות, למשך כ-40 דקות.
אין צורך לאמבט מים.
בסוף האפייה לפלאן יש קרום כהה למעלה.
עדיף לתת לו כמה שעות במקרר בטרם הופכים אותו על צלחת הגשה בעלת שפה מוגבהת, כדי שהקרמל לא ינזל. מומלץ להעביר סכין ללא שיניים בדפנות התבנית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0