המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את האורז בקערה עם מים פושרים למשך רבע שעה, שוטפים היטב ומסננים.
מחממים שמן על להבה גבוהה בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד השחמה תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים בשר, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו ומזהיב מעט.
מכסים את הבשר במים, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.
מוסיפים את הגזר ומשלב זה לא מערבבים את תכולת הסיר, מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות נוספות.
פותחים את הסיר, מפזרים את החומוס המבושל ומעל מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, יוצקים על הכול מים רותחים עד 2 סמ' מעל האורז.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה פתוח, עד לספיגת המים.
אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערמה במרכז הסיר (אפשר להוסיף במרכז הערמה ראש שום).
מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות על אש קטנה.
מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.
מגישים על צלחת/מגש שטוח גדול בצורה הפוכה - כלומר קודם מעבירים את האורז לתחתית כלי ההגשה ומעל הגזר והבשר. בתאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0