המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים בצק מכל חומרי הבצק. משהים במקרר ל- 60-120 דקות.
בינתיים מכינים את המליות, מלית אגוזים: מבשלים את אגוזי המלך עם החלב, הסוכר וסוכר הוניל. המלית צריכה להיות סמיכה.
מלית פרג: מערבבים את הפרג, הסוכר ומיץ הלימון. שופכים מעל את החלב הרותח ומערבבים מהר. על המלית להיות סמיכה.
מלית תפוחי עץ: מקלפים את התפוחים ופורסים דק. מבשלים (ללא מים) עם הסוכר והקינמון עד שהנוזלים מתאדים ומצננים.
מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים. מרדדים מכל כדור בצק עלה דק בגודל התבנית (תבנית בגודל 20*25).
מסדרים בצורה הבאה: שמים עלה בצק ועליו מורחים שכבה דקה של ריבת שזיפים.
מניחים על שכבת הריבה עלה בצק ועליו את מלית האגוזים.
מניחים על שכבת האגוזים עלה בצק ועליו את מלית הפרג.
מניחים על מלית הפרג עלה בצק ועליו את מלית התפוחים.
מניחים עלה, מורחים אותו בביצה ומנקבים חורים בעזרת מזלג.
אופים בחום של 200 מעלות עד שהבצק העליון משחים.
לכל אחת מהמליות ניתן להוסיף צימוקים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0