המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בוחרים 12 פלפלים, את היפים ביותר, ומניחים אותם בצד.
את שאר הפלפלים קולים בתנור, איך שהם, עד שהם משחימים, בערך כ-5 דק' מכל צד, בחום של 200 מעלות. (חשוב שהפלפלים יהיו רכים ונוחים לקילוף).
בזמן שהפלפלים בתנור, לוקחים את כמות הפלפלים שנותרו ומורידים להם את הראש (בלי לזרוק את הראשים! נזדקק להם אחרי זה), ומוציאים את הגרעינים, כשסיימתם הניחו אותם בצד.
לאחר שסיימתם להוציא את הגרעינים ושהפלפלים שהיו בתנור כבר התקררו, קלפו את הפלפלים הקלויים, הורידו את הראש ונקו אותם מגרעינים. (מוציאים את הגרעינים רק בשלב זה, כי עם היינו מכניסים אותם לתנור פתוחים, הם היו נשרפים. לפחות זה מה שקרה לי פעם ראשונה).
חתכו את הפלפלים הקלויים לרצועות, הכניסו אותם לקערה וערבבו אותם עם חצי כוס שמן, כפית שום, חומץ ומעט מלח. לאחר שסיימתם סגרו אותם בכלי עם מכסה.
קחו את 12 הפלפלים הטריים והכניסו אותם לתנור לזמן קצר ביותר, כ-5 דק' גג, תבדקו אותם בקפדנות ותדאגו שהקליפה שלהם לא תשנה את צבעה, ושהם ישמרו על צורתם.(בטח שלא יהיו רכים מדי). הוציאו אותם והניחו אותם בצד.
בצנצנת שימו את כל המרכיבים של הרוטב לעלים, סגרו את הצנצנת, ושקשקו היטב עד שכל החומרים יתערבבו טוב ויתאחדו לרוטב בעל צבע אחיד (אנו לא נשתמש בכל הרוטב, אני שמרתי את מה שנשאר לסלט אחר).
קחו את 12 הפלפלים השלמים והניחו אותם במגש, בתוך כל אחד מהם שימו 2-3 רצועות של פלפלים קלויים, על הפלפלים הקלויים שימו חופן של עלי בייבי, מעליהם שימו כפית או שתיים מהרוטב שהכנו (או יותר, לפי הטעם).
בשלב זה ניתן לפזר גבינת פרמזן (שלדעתי מאד תורמת לטעם) ומעל כל זה, נניח פרוסה עגולה של גבינת עיזים, לפי צבע הפלפל נתאים את הראש חזרה אל הפלפל, וכך יצרנו פלפלונים ממולאים, עם פקק נחמד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0