המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן לכמה שניות. לתבל במלח, פלפל ובהרט.
קוצצים את העלים דק דק, מוסיפים לבצל ולשום ומטגנים לעוד מספר שניות.
מוסיפים גם את האורז לאחר ששטפנו אותו במים חמים, מערבבים את הכל לתערובת אחידה וריחנית, ממשיכים לערבב לעוד 3-4 דק' בסיר, מכבים ומניחים להתקרר. לא שוטפים את הסיר!
בינתיים חותכים את הפלפלים סביב הגבעול, מרוקנים את הפלפלים מתוכנם ושוטפים היטב, וממלאים בתערובת שהנחנו בצד - לא עד הסוף אלא עד חצי הפלפל.
לוקחים את הסיר שבו טיגנו את התערובת, מוזגים מעט שמן זית ומחממים.
מניחים את הפלפלים על צידם וצורבים מעט בשמן החם. הפלפלים צריכים להיות מונחים בשכיבה על הצד כאשר כל פלפל מכסה את הפתח של זה שמאחוריו ובהידוק, כיוון שיהיה חלל ריק במרכז הסיר אפשר להניח פלפל אחד בעמידה.
על הפלפלים שופכים את העגבניות המרוסקות, חצי כפית סוכר, מלח לפי הטעם, אבקת מרק עוף ומים רותחים עד לקצת מעל חצי הגובה של הפלפלים. מוסיפים גם את הלימון, יש לשים לב כי לא חייבת להיות כמות מים גדולה כי גם בעגבניות וגם בלימון יש נוזלים ולכן לדייק ולשים עד לשלושת רבעי מגובה הפלפל. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש.
מכסים את הסיר ובעדינות בעזרת מגבת תופסים אותו משתי הידיות ומחזיקים את המכסה ומערבבים בעדינות בצנועות סיבוביות מספר פעמים. הערבוב צריך להיות לכיוון הנגדי שבו סידרנו את הפלפלים על מנת שכל האורז שבתוכם לא ייצא החוצה אלא יישאר בפנים.
מניחים את הסיר על אש קטנה ומבשלים כ-90 דקות, מדי פעם חוזרים על פעולת הערבוב המיוחדת.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0