המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האורז היטב מבשלים במים ומלח חצי בישול - להרתיח שתי דקות, מורידים מהאש ומסננים.
בקערה מערבבים את הבשר, האורז, כרבע צרור עלי נענע שטופים וקצוצים, כוס עלי כרפס שטופים וקצוצים, גרידת לימון, קופסת רסק עגבניות מלח ופלפל שחור לפי הטעם ו-6-7 שני שום כתושות. מערבבים היטב רצוי ביד.
שוטפים את הפלפלים, פותחים אותם מסביב לגבעול הירוק, מוציאים את הגרעינים ובעזרת כפית מגרדים את השוליים הלבנים בתוך הפלפל. ממלאים בתערובת כמעט עד לקצה הפלפל לא לדחוס ולא להדק מידי. מסדרים בסיר רחב ככל האפשר עדיף בשכבה אחת.
שמים מים בקערה נפרדת את יתרת השום כתוש, עלי נענע קצוצים, מלח, פלפל שחור ושמן. מערבבים היטב ויוצקים על גבי הפלפלים רצוי שהפלפלים יהיו שקועים כמחציתם ברוטב.
מביאים לרתיחה על אש גדולה, מורידים לאש נמוכה מפזרים פלפל שחור מעל ומכסים ולבשל 60 דקות על אש קטנה מכוסה.
כשהפלפלים מתרככים מוסיפים את מיץ הלימון מערבבים על ידי סבוב הסיר בזווית שונות להחדרת הרוטב לתוך הפלפל כשהפלפל רך והתערובת "התנפחה" מורידים מהאש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0