המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את הפלפלים, ומורידים את החלק העליון בזהירות כך שלא יפגע בשלמות הפלפל.
הכנת המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבתו, ומתבלים במלח פלפל. מוסיפים את הפטריות, ומערבבים. לאחר בישול קצר, מוסיפים את הבורגול, ומורידים מהאש. ממלאים את הפלפלים לא יותר משני שליש הפלפל, כדי לאפשר התפחה של הבורגול בעת הבישול, ומסדרים בסיר רחב ועמוק.
הכנת הרוטב: מערבבים בקערה רסק עגבניות, שום, אבקת מרק ומים, עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתוך כל פלפל כמות נוזלים מספקת עם מצקת. את יתרת הרוטב יוצקים לסיר הפלפלים.
מבשלים תוך רתיחה על אש גבוהה, חמש דקות לפחות. מכסים את הסיר (כדי למנוע גלישה רצוי בשלב ראשון לסגור את הסיר באופן חלקי).
מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל שעה.
מניחים את הסיר במכבה סגור למשך מספר שעות.
מעבירים למקרר - טעמו של הפלפל משתבח לאחר יום. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1